Yogi Lifestyle

Officieel is een Yogi iemand die dagelijks yoga beoefend en dit ook in zijn dagelijkse leven toepast. Yoga is een levensfilosofie die verder gaat dan het doen van wat houdingen op een matje. Het is letterlijk een leefstijl, de Yogi Lifestyle! Een Yogi streeft naar volledige beheersing van lichaam en geest. Dit is een oneindig en veranderlijk proces. De lichamelijke, geestelijke en spirituele ontwikkeling gaat altijd door. Door de bewustwording van deze ontwikkelingen ben je al een hele stap verder! Op weg naar een bewuster, gezonder en gelukkiger leven.

Vaak denkt men dat een Yogi heel lenig is, veganist is, geen ego heeft enzovoort. Dit zijn dan ook meteen goede redenen om geen yoga te doen en te denken dat niet iedereen een Yogi kan zijn. Terwijl niks is minder waar, iedereen is anders en dat maakt het leven juist zo mooi. Spiritualiteit is juist zonder voorwaarden, zonder oordelen. Iedereen kan een Happy Yogi zijn op zijn eigen manier. YoRo helpt je graag bij het vinden van een Yogi Lifestyle die goed voelt voor jou.

Yoga

Yoga is de voorbereiding van het lichaam op meditatie of het kan ook gebruikt worden als bewegende meditatie. Het doel van Yoga is om de verbinding tussen lichaam en geest te versterken. Door aandacht te geven aan je lichaam krijg je beter contact met je lichaam. Hierdoor ben je beter geaard en leer je steeds beter naar je lichaam te luisteren. Er zijn al veel onderzoeken geweest die de voordelen van yoga aantonen. Zo worden je spieren soepel en lang. Waardoor de bloedsomloop verbeterd, er meer zuurstof door je lichaam word opgenomen en je gewrichten meer steun krijgen.

Je hoeft niet lenig te zijn om Yoga te kunnen beoefenen. De soms eenvoudige “rek- en strekhoudingen” hebben een grote impact op je lichaam en geest. Een soepel lichaam zorgt voor een soepele geest. In een sterk en gezond lichaam maken de hersenen op het juiste moment de juiste hormonen aan. Deze zorgen er weer voor dat we ons blij en goed voelen. Ze geven energie en rust. Zo reageert onze geest en gedachtegang dus op ons lichaam, door middel van onze hormonen. Ons lichaam reageert ook op onze geest. Alles is met elkaar verbonden en dit is geen éénrichtingsverkeer.

Bewustwording

Met Yoga word je dus meer bewust van je lichaam en je geest. Door deze bewustwording leer je jezelf ook steeds beter kennen en weet je steeds beter wat nu eigenlijk wel of niet goed voelt voor jou. Ons bewustzijn is constant in beweging, het is een belangrijk ontwikkelproces. Misschien zelfs wel de belangrijkste! Bij YoRo geloven we dat iedereen zijn eigen ontwikkelproces heeft. Zowel lichamelijk als geestelijk. We helpen je graag bij het ontdekken en begeleiden van jouw eigen unieke ontwikkeling. YoRo is altijd bezig met de ontwikkeling van nieuwe online workshops en trainingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe blog artikelen en nieuwe online workshops en trainingen.

Live the Happy Yogi Life!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe blogartikelen, workshops en online trainingen