rosa

Hoe we zijn begonnen!

Over Rosa

Mijn naam is Rosa Koelhuis, geboren in oktober 1977. En opgegroeid in het noorden van Nederland. Doordat mijn moeder kruidengeneeskundige is, leerde ik al snel dat gezondheid en voeding de basis vormen van een gelukkig leven. In de jaren ’90 raakte ik geïnteresseerd in spiritualiteit, yoga en meditatie. Ik merkte al snel dat ik meer rust en balans kreeg door hiermee bezig te zijn. Alles wat te maken heeft met spiritualiteit werd een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse leven. En ondanks mijn lichamelijke beperkingen (of misschien wel juist!) kan en

wil ik geen dag zonder yoga en meditatie.

Naast alle levenservaringen heb ik veel boeken gelezen over spiritualiteit. In 2003 heb ik de cursus Reiki (werken met universele helende energie) in de eerste graad gedaan en een jaar later Reiki in de tweede graad. Dit heeft mij veel kennis over energie gegeven. Vanaf 2008 heb ik verschillende yoga en meditatielessen gevolgd. De cursus stoel-shiatsu therapeut, heb ik in 2010 gevolgd. Waardoor ik kennis heb gemaakt met de meridiaan lijnen van het lichaam. In 2014 heb ik de 2-jarige opleiding tot chakraspecialist afgerond. Dit gaf mij inzicht in het verband tussen lichaam, geest en ziel. Vanaf 2012 heb ik meerdere yogalessen, workshops en cursussen gegeven op verschillende locaties. In Leeuwarden, Friesland heb ik een eigen praktijk voor ontspanningsmassages, Reikibehandelingen, Chakra massages, privé yoga en meditatielessen. Voor meer informatie en voor het boeken van een afspraak, ga naar www.rosasmassage.nl

mams
Over Isolde

Mijn naam is Isolde Schötz. Geboren in Duitsland in 1959, hielp ik van jongs af aan mijn oma in haar kruidentuin. Hier begon mijn interesse voor kruiden. En dan vooral de geneeskrachtige werking hiervan. Toen ik 6 jaar was verhuisde ik met mijn moeder en zusje naar Nederland. In de jaren ’80 begon ik mij te verdiepen in gezonde voeding. En ontdekte de verbinding tussen de gezondheid van ons lichaam en onze geestelijke welzijn. Ik heb de HBO opleiding Biologische Dynamische landbouw met de specialisatie Kruidengeneeskunde met veel plezier afgerond. Toen ik eindelijk mijn eigen kruidentuin kon opzetten, moest ik al snel verhuizen omdat ik ruimte te kort kwam!

Door mijn fascinatie voor kruiden en voeding, liep ik mezelf nog al eens voorbij.

Het werk in een tuin is zwaar en houd nooit op. Dankzij mijn dochter kwam ik in aanraking met yoga. Hierdoor kan ik beter mijn grenzen bewaken, ben ik emotioneel meer in balans en heb ik geestelijk meer rust. Ik heb veel workshops en trainingen gevolgd én gegeven op het gebied van kruidengeneeskunde, voedingsleer en yoga. En ik deel graag mijn kennis en ervaring om anderen te helpen met hun gezondheid en bewustwording.

sarah
Over Sarah Jane

Mijn naam is Sarah Jane Rawkins, geboren in februari 1978 in Engeland. Het was tijdens een reis naar Thailand in 1997 dat ik voor het eerst kennis maakte met yoga. Vanaf de eerste les was ik doordrongen van een diepe interesse en ontzag voor de praktijk, die tot op de dag van vandaag nog steeds groeit. Door het bestuderen van veel verschillende stijlen, ben ik het Iyengar systeem van Yoga het meest gaan waarderen. De aandacht voor detail en afstemming van de houdingen en ademtechnieken, inspireerde me om het 3-jarige Iyengar Teacher Training-programma in Nederland te volgen.

Ik blijf werken aan hogere niveaus van oefenen en lesgeven met het Iyengar Teacher Certificatie-systeem.

En deelnemen aan workshops en retraites over de hele wereld, waaronder een jaarlijks bezoek aan het Iyengar-instituut in Pune India. Ik heb mijn Intermediate Junior 3-certificaat in 2017 ontvangen. Naast het hebben van mijn eigen yogastudio in Nieuw Vennep, heb ik ook ervaring met het assisteren in medische klassen en het organiseren van retraites en workshops wereldwijd. Ik geloof dat Yoga een levenslange ontdekkingsreis is die zich steeds verder ontwikkelt. “Hoe meer je leert, hoe meer er te leren is, doordringende diepere niveaus van jezelf, je leven en je begrip. Ik deel graag mijn kennis en hoop de vonk van inspiratie in anderen aan te steken omdat het ooit licht in mij was “… Voor meer informatie over mijn yogaschool, kijk op yoganieuwvennep

alida

Hoe we zijn begonnen!

Over Alida

Mijn naam is Alida van der Hoek en ik ben gediplomeerd holistisch energetisch en kunstzinnige therapeut/coach. Het is mijn passie om mensen handvaten aan te reiken, zodat je vanuit jouw kracht kan gaan stralen. En zo door kan stromen naar je mooiste volgende authentieke en kleurrijke versie van jezelf. Tijdens mijn opleiding holistisch energetisch therapeut ging er een wereld voor mij open. Ik leerde hoe je op meerdere lagen kan werken en zo het holistische mee kan nemen in de behandeling.

Als je ergens last van hebt dan heeft dat ook altijd impact op alle andere aspecten in jou.

Bijvoorbeeld als je depressief bent heeft dat invloed op jouw omgeving, relaties, werk, lichaam, beweging, voeding, energiesysteem enz. Tijdens de opleiding heb ik meerdere malen enthousiast geroepen: “Dit is fantastische en dit zou iedereen moeten weten! Dit is waar het leven om gaat en deze materie hadden we vroeger op school al onderwezen mogen krijgen”. Het voelt daarom ook zo als mijn missie om dit met de wereld te delen. Ik vind dat iedereen dit mag weten. Niemand heeft bij de geboorte een gebruiksaanwijzing gekregen van hoe wij met het leven om kunnen gaan en waar het leven voor bedoeld is. Voor meer informatie over mij en over mijn praktijk in Buitenpost, kijk op LiefdevolThuiskomen.

Vertrouwen
Onze levensstijl
Yogi Lifestyle
Ook jij kan de Happy Yogi Life ontdekken

Binnen de yogi lifestyle is alles goed zoals het is en geniet je volop van het moment. Accepteer je wat je niet kan veranderen en verander je wat je niet kan accepteren. Alles is veranderlijk en niets blijft hetzelfde. Een yogi kan alles observeren, zonder verwachting, voorwaarde of oordeel. Zonder angst, woede en verdriet, kunnen genieten van de rust en ontspanning. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geven je graag handvatten voor je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Zodat jij net als wij, je eigen Happy Yogi kan ontdekken.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe blogartikelen, workshops en online trainingen