We hebben allemaal een bewustzijn en een onderbewustzijn. De meeste mensen zijn zich niet bewust van hun onderbewustzijn, dit proces verloopt dan onbewust. Maar meestal zijn we juist te bewust van ons bewustzijn. De geest heeft dan eigenlijk de controle. De gedachtestroom lijkt oneindig en we denken dan vaak ook nog dat we die gedachten zelf zijn. En daar gaat het mis, door de identificering met onze gedachten en emoties raken we de controle kwijt. Als onze geest de controle heeft kunnen we niet meer handelen vanuit ons hart en verliezen we de verbinding tussen ons hoofd en ons hart. We leven dan alleen nog maar in ons hoofd.

Zodra we ons meer bewust worden van deze bewuste en onbewuste processen, word het al makkelijker om deze te begrijpen, te accepteren én te veranderen. Ieder mens heeft zijn eigen bewustwordingsproces. Als baby worden we ons steeds meer bewust van ons lichaam. En als tiener worden we wat meer bewust van onze eigen identiteit. Door bewustwording kunnen we ons steeds verder ontwikkelen. Vanuit het bewustzijn ontstaat begrip en acceptatie. En alleen vanuit deze basis kunnen we veranderen. Zodat we ons authentieke zelf kunnen zijn en een gezond en gelukkig leven kunnen creëren.

Gezondheid

Dit is het algemene welbevinden van lichaam en geest en staat los van ziektes of beperkingen. Zo kan iemand die bijvoorbeeld niet meer kan lopen of een chronische ziekte heeft, verder wel gezond zijn. Maar zo kan iemand die lichamelijk volledig fit is ook juist ongezond/ziek zijn. Zoals iemand met een burn-out of een depressie. Er is veel onderzoek gedaan naar de connectie tussen het lichaam en de geest. Hieruit blijkt dat deze verbinding heel sterk is. En dat de menselijke geest zelfs in staat is om het lichaam te helen of juist ziek te maken. Ook blijkt uit onderzoek dat onze lichamelijke gezondheid veel invloed heeft op onze geestelijke gezondheid.

Door bewust te leven en aan je gezondheid te werken ontstaat er meer ruimte voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Omdat we allemaal uniek zijn, is ook onze gezondheid heel persoonlijk. Wat voor de één gezond is hoeft voor een ander helemaal niet gezond te zijn. Zo is sla en rauwkost voor veel mensen gezonde voeding maar kunnen mijn darmen het niet goed verwerken. En kan het ene lichaam heel goed zonder vlees terwijl het andere lichaam dit wel nodig heeft. Er zijn wel basis regels voor een goede gezondheid. Zoals dagelijks voldoende verse groente en vers fruit voor de vitaminen en mineralen die ieder lichaam nodig heeft. Voldoende beweging en rust zodat lichaam en geest soepel en helder blijven.

De online workshops en trainingen van YoRo geven handvaten zodat jij op jouw manier kan werken aan je persoonlijke bewustwording en gezondheid. Kijk bij de betreffende workshops en trainingen voor meer info. En schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe blog artikelen en nieuwe online workshops en trainingen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe blogartikelen, workshops en online trainingen